Glicyna jest organicznym związkiem chemicznym, najprostszym z 20 standardowych aminokwasów białkowych, jedyny niebędący czynny optycznie. Specyfikacja Wygląd zewnętrzny biały, krystaliczny proszek Zawartość min. 98,5% Straty po suszeniu max. 0,2% Pozostałość…
Temperatura topnienia: 232 °C Rozpuszczalność: woda 250 g/l przy 20 °C Opis fizyczny: ciało stałe Nazwa produktu: Glicyna (Reag. USP) do analizy, ACS Nazwa jakości: do analizy, ACS Specyfikacja: Minimalna zawartość (Perchl. Ac.): 99,0% Oznaczenie (jako…
Temperatura topnienia: 232 °C Rozpuszczalność: woda 250 g/l przy 20 °C Opis fizyczny: ciało stałe Nazwa produktu: Glicyna (USP, BP, Ph. Eur.) czysta, klasa farmaceutyczna Nazwa jakości: czysty, klasa farmaceutyczna Specyfikacja: Oznaczenie (Perchl.…
Oznaczenie min. 99%Popiół siarczanowy maks. 0,1%Rozpuszczalność: łatwo rozpuszczalny w wodzie, lekko w alkoholuZastosowanie: mikrobiologia, przygotowanie buforów, przemysł spożywczyWygląd: biały krystaliczny proszek
Opis fizyczny Biały lub prawie biały krystaliczny proszekRozpuszczalność (10% w wodzie) Przejrzysty, bezbarwny lub bardzo słabo żółty roztwórIdentyfikacja IRPozostałość przy zapłonie ≤ 0,1%Metale ciężkie (jako Pb) ≤ 20 ppmCzystość (miareczkowanie) 98,5…
Rozpuszczalność w wodzie: 25 g (25 ° C), 54,4 g (75 ° C), 67,2 g (100 ° C) w 100 ml Rozpuszczalność w innych rozpuszczalnikach: 43 mg / 100 ml 90% etanol (25 ° C) 32 mg / 100 ml metanol (25 ° C) 0,61 g / 100 ml pirydyny (20 ° C) Pochodzenie syntetyczne